Белград. Енергийната ситуация в Европа се влошава, а в голяма

...
Белград. Енергийната ситуация в Европа се влошава, а в голяма
Коментари Харесай

Tanjug : Сръбският президент смята, че в Европа настъпва „енергиен хаос

Белград. Енергийната обстановка в Европа се утежнява, а в огромна част от континента настава „ цялостен безпорядък “, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич по време на инспекцията на Топлоелектрическа централа „ Костолац “, представен от сръбската държавна осведомителна организация Тanjug

„ В момента в Сърбия всички имат ток, като се изключи 500 семейства, което е на границата на статистическа неточност. Успяхме да осигурим всички с ток, мрежата е постоянна. На всички тържища, на всевъзможни цени “, сподели Вучич.

Сръбският президент сподели, че енергийната рецесия в Сърбия е преодоляна, в това число посредством закупуване на мазут от Азербайджан и Иран.

По-рано Вучич, по време навън съвещание на държавното управление, сподели, че по време на рекордния снеговалеж на 12-13 декември енергийната система на страната е изпаднала в " цялостен колапс ". Над 120 хиляди души останаха без ток. Заедно с повредата в Топлоелектрическа централа „ Обреновац “ снеговалежът докара до голям брой повреди в електропреносната мрежа на републиката.

Преди това сръбският водач изрази мнение, че енергийната рецесия е провокирана от „ безотговорни и глупави “ изявления на политици в Европа. Президентът сподели, че тази година Европа ще бъде изправена пред „ пъкъл във връзка с цените на електрическата енергия. “

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР