Белград. Днес на проведена среща между главния прокурор Сотир Цацаров

...
Белград. Днес на проведена среща между главния прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров подписа със сръбския си колега Загорка Доловац Меморандум за разбирателство и сътрудничество

Белград. Днес на извършена среща сред основния прокурор Сотир Цацаров и сръбския му сътрудник Загорка Доловац в Белград беше подписан Меморандум за съгласие и съдействие сред двете прокуратури. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България .
Документът планува взаимоотношение в границите на юрисдикциите на двете страни и при съблюдаване на задължения, произлизащи от интернационалните правни актове. Страните се съгласяват да си сътрудничат в обмена на информация и при осъществяване на претенции за правна помощ в обсега на международно-правното съдействие по наказателно-правни въпроси.
Предвижда се съдействие в региона на проведената престъпност, корупция, тероризъм, трафик на опиати, оръжия и хора, нелегално превеждане на хора през граница, изпиране на пари, конфискация на приходи, добити от незаконна активност, киберпрестъпност и други, при съблюдаване на всички процедури по дискретност, според настоящите законодателства на страните.
Меморандумът за съгласие не визира правата и отговорностите, произлизащи от други настоящи междудържавни съглашения.
Това е първият Меморандум, който урежда съдействието сред българската и сръбската прокуратури.
На срещата сред българската делегация, водена от Цацаров и сръбските им сътрудници беше подчертана значимостта на съдействието сред двете прокуратури. Подобни връзки са от основно значение в битката против проведената престъпност и корупцията, стана ясно по време на срещата.
Всички въпроси от съвместен интерес могат да бъдат решени единствено в светлината на общи старания, обявиха Доловац и Цацаров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР