Белград/Берлин. Правителството на германския канцлер Ангела Меркел се е обърнало

...
Белград/Берлин. Правителството на германския канцлер Ангела Меркел се е обърнало
Коментари Харесай

В92: Меркел се обърна към Прищина: Спрете „войната“ със Сърбия!

Белград/Берлин. Правителството на немския канцлер Ангела Меркел се е обърнало към институциите в Косово да „ спрат комерсиалната война “ с Белград, оповестява белградското радио B92 , като се базира на информации от ТАНЮГ.
Говорителят на Меркел Щефен Цайберт е декларирал, че Германия „ е на нулево схващане “ за какво Прищина наложи 100-процентови мита за стоките от централна Сърбия..
На организация Блумбърг той е оповестил, че Германия „ би предпочела Сърбия да разреши на Косово да стане член на Интерпол. "

" Надяваме се двете страни в скоро време да се върнат към разговора, " е споделил Цайберт.

Според него, Меркел е обърнала внимание на събитието, че „ териториалният интегритет на всички западно балкански страни е извънредно значим. "

" Германия ще поддържа нормализация, която е взаимно преференциална, даже и да е дълга, " твърди той.

Неотдавнашните ограничения на Прищина да наложи 100-процентово нарастване на митата за сръбските и босненските артикули срещна негативна реакция от Европейски Съюз, Съединени американски щати, само че и от НАТО. Всички приканиха управляващите на Косово да се откажат от това решение, защото то в допълнение изостря връзките сред Белград и Прищина, изключително откакто Косово не съумя да стане член на Интерпол.
От друга страна, причините на Прищина за тази реакция са, че „ това е суверенно решение на една страна “ и „ поради държанието на Сърбия. "

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР