Белград. Бедствено положение заради обилни снеговалежи е обявено в сръбските

...
Белград. Бедствено положение заради обилни снеговалежи е обявено в сръбските
Коментари Харесай

Сръбски медии: Три района в Сърбия са обявили бедствено положения заради снеговалежи

Белград. Бедствено състояние поради значителни снеговалежи е оповестено в сръбските общини Иваница, Лучани и Нова-Варош, заяви сръбската държавна осведомителна организация Tanjug .

Според информацията в община Иваница без ток остават 3400 семейства. Точният брой на жителите, които са останали без ток, не е конкретизиран. В община Лучани към пет хиляди души са останали без електричество. Властите на Нова-Варош оповестиха изключително състояние поради невъзможността да се оправят независимо с следствията от снеговалежите.

По информация сръбския вестни Blic 17 души са откъснати от външния свят поради неприятното време в региона на връх Мален в западната част на страната. Няколко фамилии с деца са били на излет с кола в планината, където ги е застигнал изобилния снеговалеж. След като колите са свършили бензина, хората са тръгнали към изоставената ловна хижа. Семействата прекарват повече от 24 часа в планината без храна.

Метеорологичните условия към момента не разрешават на спасителите да им се притекат на помощ. Служители на Сръбската планинска избавителна работа от град Вальево се насочиха към региона със ски, с цел да доставят храна и питейна вода на фамилиите.

В събота против неделя през нощта в Сърбия стартира мощна снежна вихрушка. Височината на снежната завивка доближава приблизително 50 см, което е безспорен връх за страната. Лошото време докара до голям брой произшествия по пътищата. Часовете в учебните заведения в община Обреновац са анулирани за 48 часа поради спирания на електропроводите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР