Белгийското Ръководство на въздушното движение (РВД) съобщи, че от тази

...
Белгийското Ръководство на въздушното движение (РВД) съобщи, че от тази
Коментари Харесай

Белгия затваря въздушното си пространство за 24 часа

Белгийското Ръководство на въздушното придвижване (РВД) заяви, че от довечера в 22.00 ч. локално време (23.00 ч. българско) затваря за 24 часа въздушното пространство над страната.
 
Решението е обвързвано с плануваната за сряда национална стачка, означават локални медии. Въпреки напъните да се обезпечи обслужването най-малко на част от плануваните за на следващия ден цивилен полет и, РВД не е съумяло да откри кои негови чиновници ще се явят на работа . Това е наложило взимането на решение за закриването на цялото белгийско въздушно пространство.
 
Първоначално бе оповестено, че в сряда гражданското летище в Шарльороа няма да обслужи нито един полет, както и че стопира за денонощие активността на националния транспортьор Брасълс Еърлайнс . Очакваше се летището в Брюксел (Завентем) да обслужи към 45% от постоянните полети. Досега нямаше известия да са наранени аерогарите в Лиеж (товарна) и Остенде (чартърна).
 
От летище Завентем молят пасажерите да не се явяват за плануваните полети в часовете на стачката. По-рано през днешния ден потребителски организации предизвестиха, че пасажерите не могат да чакат обезщетение поради изключителните условия , само че ще могат гратис да презаверят билетите си за различен ден или да си получат парите назад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР