Белгийското правителство възнамерява да свика допитване до гражданите какво часово

...
Белгийското правителство възнамерява да свика допитване до гражданите какво часово
Коментари Харесай

Белгия ще пита гражданите лятно или зимно часово време искат

Белгийското държавно управление има намерение да свика допитване до жителите какво часово време да бъде употребявано в страната, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.
 Местим стрелките за последно през 2019 година, споделяме до април дали оставяме лятното или зимното часово време
Белгийският министър председател Шарл Мишел ще разиска със своите сътрудници от Холандия и Люксембург нуждата трите страни да останат в един часови пояс. Това се постанова поради настояванията на Европейската комисия отсега нататък промяната сред лятно и астрономическо часово време да престане. Комисията предлага до идната пролет всяка страна в Европейски Съюз да съобщи какво време ще употребява непрекъснато - " зимно " или " лятно ".

Еврокомисарят по превоза Виолета Булц разяснява преди дни, че съгласно това предложение ще бъде допустимо часовите пояси в Европа да бъдат разграничени освен отвесно, а и водоравно, в това число да вземем за пример прилежащите Белгия и Холандия да изберат да бъдат с друго часово време.

Мишел разяснява, че би било неприемливо в страните от Бенелюкс часовниците да демонстрират друго. Той прецизира, че към момента се обмисля под каква форма белгийците да се произнесат по открития въпрос кое часово време да се откри в страната.

Настояванията на Европейска комисия за отвод от на промяна на времето бяха оправдани с отпадналата нужда от икономисване на сила, както и с допитване по интернет в разгара на летните почивки.

Според резултатите от това допитване болшинството европейци (над 80 на сто) желаят промяната на часовото време да отпадне. Резултатите демонстрират, че най-активни в допитването са били германците (3,79 на 100 от населението), австрийците (2,94 на сто) и финландците (0,96 на сто). Най-сдържани в присъединяване си в допитването са били британците (0,02 на сто), италианците и румънците (0,04 на сто), датчаните (0,11 на сто), холандците (0,16 на сто) и българите (0,18 на сто).

Първоначалната концепция за допитването в Европейски Съюз пристигна от петиция на жители на Финландия, прегледана от Народното събрание в Хелзинки предходната година. Впоследствие водещи партии в Германия обявиха, че ще поддържат предложение за унищожаване на промяната на времето.

Сега комисията чака изясненост коя страна в кой часови пояс избира да бъде отсега нататък. За да бъдат приложени, всички обсъждани промени би трябвало да бъдат подкрепени в Съвета на Европейски Съюз и в Европейския парламент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР