Белгийското правителство раздава на всички граждани по 10 безплатни билета

...
Белгийското правителство раздава на всички граждани по 10 безплатни билета
Коментари Харесай

Белгия раздава на жителите си по 10 билета за железниците си

Белгийското държавно управление раздава на всички жители по 10 безвъзмездни билета до определена от тях дестинация, в опит да усъвършенства положението на стопанската система на страната след отпущането на карантинните ограничения, наложени поради ковид, съобщи „ Индипендънт “.

Билетите важат за територията на страната и ще бъдат годни до 31 декември 2020 година, а задачата на мярката, гласувана от депутатите през уикенда, е жителите да бъдат подтиквани да пътуват и да изразходват средствата си, с цел да подобрят икономическото положение на Белгия.

Този ход обаче провокира спор, защото Националната железопътна компания SNBC не е била авансово осведомена с желанията на управляващите. „ Начинът, по който решението бе взето през вчерашния ден без никаква консултация поражда съществени въпроси “, разяснява основният изпълнителен шеф на сдружението, Софи Дютордоа.

„ Намерението ни беше да сложим на дневен ред още веднъж вътрешния туризъм, тъй като железниците са незадоволително употребявани. Надявам се, че всичко ще премине добре “, съобщи правосъдният министър Коен Генс и се извини на SNBC.

Извънредно състояние в Белгия бе оповестено на 18 март, а от 11 май насам не са регистрирани нови умряли от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР