Белгийското правителство определи фаталната стрелба в понеделник срещу двама шведски

...
Белгийското правителство определи фаталната стрелба в понеделник срещу двама шведски
Коментари Харесай

Белгия обяви "терористична тревога" след двама застреляни

Белгийското държавно управление дефинира съдбовната пукотевица в понеделник против двама шведски жители в Брюксел като тероризъм и изпрати спомагателни полицейски сили, с цел да попречат на обвинения да премине границата.

Министър-председателят Александър Де Кроо дефинира нападението като " потресаващо " и изпрати съболезнования на шведския си сътрудник. " Като близки сътрудници битката против тероризма е взаимна ", добави той.

" Белгия и Швеция са единни в битката против терора ", съобщи белгийският външен министър Хаджа Лахбиб, която също изпрати съболезнования в Стокхолм. Лахбиб добави, че е " ужасена от терористичното нахлуване " в сърцето на Брюксел и че " би трябвало да се активизират всички нужни средства за битка с радикализма ".

Двете жертви бяха убити към 7:15 ч. локално време в центъра на Брюксел. Полицията допуска, че те са били почитатели на шведския народен тим, които са били на посещаване в белгийската столица. Квалификационният мач Швеция-Белгия за Евро 2024, който се организираше на стадион " Хейсел ", беше спрян на полувремето, а почитателите бяха заключени в залата като мярка за сигурност.

Предполагаемият причинител на снощния атентат в Брюксел е бил прострелян от полицията доскоро.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР