Белгийският селекционер на световните шампиони от 2018 година от Полша

...
Белгийският селекционер на световните шампиони от 2018 година от Полша
Коментари Харесай

Витал Хейнен: Оставихме нашите съперници да повярват в силите си

Белгийският селекционер на международните първенци от 2018 година от Полша Витал Хейнен приказва след изгубения полуфинал от Словения с 1:3 в Любляна на Евроволей 2019.

Според селекционера на “Дружина полска” първия гейм се е оказал решителен за изхода на мача.

“В началото оставихме нашите противници от Словения да имат вяра, че могат да завоюват и по-късно мачът се трансформира в борба. И мачът приключи, откакто словенците се бориха по-добре от нас”, заключи изгубения полуфинал Витал Хейнен.

“Ако „ поканите “ съперници на мача, тогава мачът се трансформира. Започнахме доста добре, поведохме с 9: 4, а след това с 20:17 и по-късно „ поканихме “ словенците. Дотогава контролирахме срещата и не играхме добре. Въпреки това оставихме нашите противници да повярват и дуелът стартира. Когато загубите първия гейм, би трябвало да очаквате борба. И тя приключи в четвъртия мач, само че Словения беше по-добра в борбата”, добави Хейнен.

“Признавам, че в един миг изгубих възприятието си за игра. Възвърнах ги във втория сет. Домакините към момента не бяха спечелили мача. Ако обаче не играете решително и дейно в офанзива, имате проблеми. И ние ги имахме”, акцентира белгиецът.

Според Хейнен провалянето е породено от незадоволителна успеваемост на поляците в офанзивата.

“Посрещането ни беше положително, както демонстрират числата. Въпреки това, словенците нападнаха по-добре от нас, изключително във високите топки, в които нормално преобладаваме над противниците си. Ако имате проблеми в офанзива, би трябвало да компенсирате с блок и отбрана. Ние не е го направихме. И нашите противници нападнаха сполучливо даже когато играхме добре. Ако погледнете статистиката на третата част, ние биехме добър сервис и те не можеха създадат нищо по въпроса”, разяснява селекционерът на Полша.

“Опитахме се да играем в центъра, само че не се получи. Не мисля, че оставянето на Марчин Коменда на игрището би било решение. Опитните играчи би трябвало да поемат отговорност в такива мачове. Преди шампионата взехме решение да вземем Коменда, с цел да събере опит във значим шампионат, само че не можах да му гласоподавам доверия в последния гейм”, изясни решението си белгийският треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР