Белгийският селекционер на настоящия световен шампион Полша Витал Хейнен сподели,

...
Белгийският селекционер на настоящия световен шампион Полша Витал Хейнен сподели,
Коментари Харесай

Витал Хейнен готви голяма изненада за Световното

Белгийският селекционер на сегашния международен първенец Полша Витал Хейнен показа, че има сензационна концепция за Мондиал 2018, която може да донесе нов жанр на играта на тима му.

Колоритният 49-годишен белгиец разкри в изявление за авторитетния WP SportoweFakty , че счита да постави звездата на отбора Бартош Курек като център за идното Световно състезание в Италия и България.

" Шегувах се, че Бартек (б.р. прякора на Курек) ще бъде център, само че по-късно опитахме това решение по време на подготовка и забеляхме, че той играе на новата позиция с лекост. При офанзива от позицията на централния блокировач той не е показва по-зле от състезателите, които играят по принцип на този пост. Може би единствено на обсада може се показва по-малко дейно. Помолих Бартек да бъде подготвен за сходна алтернатива, в случай че е належащо, и той се съгласи да го направи ", призна Хейнен.

Разбира се, опцията Бартош Курек да играе като център, ще стане единствено при положение, че един от главните играчи на този пост се контузи по време на Световното състезание. Витал Хейнен ще вземе единствено трима центъра на Мондиала - Якуб Кохановски, Матеуш Биениек и Пьотър Новаковски, и при контузия на един от тях, Полша ще изпадне в затруднено състояние и Курек ще бъде решението.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР