Белгийският секретар по убежището и миграцията Тео Франкен подкрепя Италия

...
Белгийският секретар по убежището и миграцията Тео Франкен подкрепя Италия
Коментари Харесай

Белгия подкрепя твърдите действия на Италия в спора за мигрантите

Белгийският секретар по убежището и миграцията Тео Франкен поддържа Италия в твърдите дейности против противозаконната миграция, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи Белгия също ползва съдбоносен метод. Според Франкен е време корабите с мигранти в Средиземно море да бъдат отблъсквани.

Франкен пази предложенията за обособяването на изнесени центрове в Африка, където мигрантите да изчакват произнасянето на решения по молбите им за приемане на протекция в Европейски Съюз. По думите на белгийския държавен секретар се водят договаряния с Тунис да приема мигрантите, тръгнали към Европа от либийските крайбрежия.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини през вчерашния ден отбрани предлагането отвън Европейски Съюз да бъдат обособени изнесени центрове за мигранти, търсещи протекция. В началото на миграционната рецесия години сходни центрове бяха наречени от Европейски Съюз " горещи точки ".

По нейните думи центровете, обособени по този метод към този момент в Либия, дават позитивни резултати и са модел за подражателство. Намерили сме верния метод и следва да се придържаме към него, добави тя.

В посочените центрове мигрантите от Африка получават краткотраен заслон, подават молби за леговище в Европейски Съюз и в това време самоличността им бива проверявана с взимането на отпечатъци от пръстите и дланите. Данните се вкарват в система, в която се регистрира също дали молбата им е била задоволена или отхвърлена. Системата допуска пресичането на злоупотребите, следени в последните години, в които мигранти, достигнали Европейски Съюз и получили отвод да останат, намираха способи да аплайват за леговище още веднъж, в това число в друга страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР