Белгийският принц Йоахим отправи публично извинение след новината за участие

...
Белгийският принц Йоахим отправи публично извинение след новината за участие
Коментари Харесай

Белгийски принц се извинява, че се е разболял от коронавирус, премиерът на Армения също е болен

Белгийският принц Йоахим насочи обществено опрощение след новината за присъединяване в празненство в Испания в нарушаване на ограниченията за блокиране и последвала позитивна проба за COVID-19.
В изказване, изпратено до испанската осведомителна организация EFE, 28-годишният принц признава, че " не е спазил всички карантинни ограничения ", написа БГНЕС.
В събота, 30 май, се появи информация, че Йоахим е тестван позитивно за новия ковид, откакто е участва на празненство в град Кордоба, провинция Андалусия. Националната полиция на Испания проверява уредниците и участниците в купона, на който са участвали 27 души в нарушаване на ограниченията за блокиране в Испания, написа The Brussels Times.
Събитието провокира реакцията на испанските медии, откакто бе обявено, че неидентифициран задграничен европейски принц е дошъл в Испания на 24 май и че участвал на празненство в Андалусия. Според La Vanguardia, Йоахим, който е племенник на крал Филип, е летял за Мадрид с търговски полет и е бил пуснат в страната, макар граничните разпореждания, защото работел за локална компания.
De Standaard добавя, че принцът не е спазил наложителната 14-дневна карантина след идването си от чужбина, а " незабавно " е хванал влака за Андалусия.
След новината, че е тестван позитивно за ковид, който до момента е умъртвил над 27 000 души в Испания, Йоахим и останалите 26 души от компанията би трябвало да останат в наложителна самоизолация.
Местните управляващи показаха отвращение от проявата на безнаказаност, като акцентират, че сходни дейности " излагат на риск всичко, което сме постигнали по време на изключителното състояние ".
В неделя испанският министър-председател Педро Санчес разгласи, че изключителното състояние на територията на цялата страна ще бъде удължено за шести път и ще остане в действие до края на юни. Той акцентира, че Испания е на път да реализира задачата си за цялостно преустановяване на блокирането, което беше въведено в средата на март.
Междувременно стана ясно, че и арменският министър председател е болен от ковид. Никол Пашинян няма признаци, само че е тестван, а по-късно и цялото му семейство и всички проби са позитивни. Сега той е под карантина.
Още: " По-оптимистична картина с ковид в Европа, по света - не толкоз "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР