Белгийският премиер Шарл Мишел се е срещнал с президента на

...
Белгийският премиер Шарл Мишел се е срещнал с президента на
Коментари Харесай

Белгийският премиер се е срещнал с иранския президент веднага след речта на Тръмп

Белгийският министър председател Шарл Мишел се е срещнал с президента на Иран Хасан Рохани директно след речта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от трибуната в Общото заседание на Организация на обединените нации през вчерашния ден, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Не сме наивни по отношение на Иран и ролята, която тази страна има или се пробва да играе в района, е коментирал Мишел. Белгийският министър председател се е изказал в отбрана на нуклеарното съглашение с Техеран, защото то открива благоприятни условия за политически разговор, за поощряване на силите, които желаят да обновят страната, за възстановяване на стопанската система и за ограничение на заканите от развиването на атомно оръжие.

Трябва да дадем опция на това толкоз дълго договаряно съглашение. Не можем да приемем Съединени американски щати да дефинират в кои елементи на света европейските сдружения да търгуват и да развиват икономическа активност, е добавил Мишел.

Отбелязва се, че с тази настройка през днешния ден Белгия ще взе участие в качеството си на наблюдаващ в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса за Иран. Заседанието ще бъде управлявано от Тръмп, който през вчерашния ден съобщи, че Иран е " корумпирана тирания ", ограбваща народа, с цел да заплаща за експанзия в чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР