Белгийският премиер Шарл Мишел съобщи тази вечер пред парламента, че

...
Белгийският премиер Шарл Мишел съобщи тази вечер пред парламента, че
Коментари Харесай

Белгийският премиер подаде оставка

Белгийският министър председател Шарл Мишел заяви довечера пред Народното събрание, че подава оставка. Той се насочи неотложно за среща с крал Филип.

В началото на декември партията Нов фламандски алианс, която беше мандатоносител на държавното управление, изтегли своите министри поради противоречие с поддръжката за съглашението на Организация на обединените нации за миграцията.

Въпреки тези дейности Шарл Мишел пътува до Маракеш за подписването на документа, акредитиран от Народното събрание, където се обособи болшинство от партии в ръководството и опозицията.

Подкрепата за миграционното съглашение докара до протест на крайната десница в Брюксел преди два дни, когато се стигна до безредици и нанасяне на вреди по здания на Европейската комисия.

В последните две седмици Мишел водеше усилени договаряния в Народното събрание и с обособени представители на политическите сили, с цел да избави своето държавно управление. След като съобщи, че се отдръпва довечера, множеството депутати го изпратиха на крайници и ръкопляскаха дълго откакто той напусна пленарната зала на Народното събрание.

Белгийските медии довечера означават, че е допустимо кралят да не одобри оставката на премиера - в изчакване на нужните за случая политически съвещания. Възможно е държавното управление на Мишел да бъде преназначено като служебно до идващите избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР