Белгийският премиер Шарл Мишел обяви, че терористичната заплаха за страната

...
Белгийският премиер Шарл Мишел обяви, че терористичната заплаха за страната
Коментари Харесай

Белгия понижи нивото на терористична заплаха

Белгийският министър председател Шарл Мишел разгласи, че терористичната опасност за страната се намалява от 3-о на 2-ро равнище, само че остават засилените ограничения за дефинира места и събития, заяви Франс прес.

Говорителят на премиера Фредерик Кодерлие посочи, че военните патрули ще останат пред или вътре в обектите, считани за чувствителни. Местни медии включиха в този лист атомните централи и религиозните храмове. Засилени ограничения ще има и при огромни спортни събития.

Второто равнище по 4-степенната канара значи, че терористичната опасност е малко евентуална. Белгия бе ударена от джихадистки атентати на 22 март 2016, за които пое отговорност ДАЕШ. В Брюксел починаха 32-ма души.

Нивото на опасност бе 3-то - „ евентуална и допустима опасност “, още от 2015 година, след атентатите в Париж против „ Шарли ебдо “ и магазина за кашерна храна.

След това два пъти беше повишавано до 4-то (сериозна и непосредствена) – през ноември 2015 в Брюксел, след атентатите в Париж, лишили живота на 130 души, и през март 2016 след атентатите в Брюксел.

От повече от 3 месеца, след изтласкването на ДАЕШ от иракско-сирийската зона, в Европа няма атентат, за който организацията да е поела отговорност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР