Белгийският премиер Шарл Мишел е съгласувал с британския премиер Тереза

...
Белгийският премиер Шарл Мишел е съгласувал с британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Четири европейски държави обмислят призива на Тръмп да връщат джихадисти

Белгийският министър председател Шарл Мишел е съгласувал с английския министър председател Тереза Мей опциите за назад приемане в Европа на джихадистите от „ Ислямска страна “ (ИД), както прикани президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В идващите дни Мишел ще беседва с президента на Франция Еманюел Макрон и с премиера на Холандия Марк Рюте. Белгия цели въпросът да бъде решен с общи старания, прецизира министърът на правораздаването Кун Генс. По неговите думи би трябвало да бъде открито решение, което лимитира допустимо най-вече опасността за сигурността.

Очевидно е, че оставането на терористите под контрол е за предпочитане пред тяхното цялостно освобождение, споделя Генс. Той разяснява, че даже да бъдат върнати в Белгия, джихадистите неотложно ще бъдат трансферирани към пандиза, тъй като имат задочно издадени присъди.

Бившият белгийски държавен секретар по миграцията Тео Франкен упорства терористите да бъдат лишени от белгийско поданство. По неговите думи по този начин ще отпадне нуждата те да бъдат връщани в страната.

Тръмп прикани през вчерашния ден страните от Европа да одобряват назад над 800 джихадисти, хванати в Сирия и предизвести, че в противоположен случай терористите ще бъдат освободени. Тереза Мей е потърсила Шарл Мишел директно по-късно известие от Вашингтон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР