Белгийският премиер Александер де Кро обмисля въвеждането на задължителна ваксинация

...
Белгийският премиер Александер де Кро обмисля въвеждането на задължителна ваксинация
Коментари Харесай

Белгия обмисля задължителна ваксинация срещу COVID-19

Белгийският министър председател Александер де Кро обмисля въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19, заяви изданието „ Политико “, представено от БНР. Френскоезичните социалисти, които са част от държавното управление на Де Кро, по-рано настояха за наложителна имунизация в страната, само че тогава той назова сходна стъпка „ политически мързел “.

В очевидна смяна на мнението си министър председателят съобщи, че обстановката в интензивните отделения го е предиздвикала да премисли. „ Влиянието на относително дребна група върху нашето опазване на здравето е прекомерно огромна. Не можем да позволим това да се случи “, сподели той и добави: „ Целта е ясна - трябва да имунизираме всички. Ако наложителната имунизация може да помогне, бих желал да я обмисля. Но държавното управление не може да реши това единствено, би трябвало да има спор в Народното събрание. "

Междувременно Българска телеграфна агенция, базирайки се на локални медии, съобщи, че управляващите в Белгия са сложени под необятен публичен напън да преразгледат последните ограничавания във всекидневието на жителите, наложени от тази седмица поради разпространяването на новия вариант на коронавирус Омикрон. Тази заран министърът на културата Бенедикт Линар съобщи в изявление, че решенията за затваряне на кината и театрите би трябвало бързо да се преразгледат. Спазването на разпоредбите би трябвало да бъде обвързвано с опция против тях да се възрази и да бъдат оспорени, съобщи тя. По нейните думи хората не схващат тази мярка, по тази причина са я обжалвали по правосъден път.
При съблюдаване на ограниченията местата за културни събития на закрито са безвредни, багра се да не изгубим публичното доверие в решенията за ръководство на рецесията, добави министърът. Тя дефинира новото решение като неточност.

Множество киносалони в Белгия намерено оповестиха, че няма да съблюдават най-новите забрани и ще останат отворени. Репортажи от цялата страна демонстрираха през вчерашния ден " неразрешени " прожекции и фенове, които се притесняват, че полицията може да дойде, с цел да ги прогони. В Брюксел през вчерашния ден десетина хиляди създатели стачкуваха против последните противоепидемични ограничения. В края на предходната седмица за пръв път от началото на пандемията решенията на държавното управление за битка с пандемията бяха подложени на рецензия от водещите вирусолози, от жители и медии. Тази заран се оповестява, че спазването на заповедта за затваряне на кината и театрите няма да бъде следено строго от силите на реда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР