Белгийският премиер Александър Де Кроо призова ЕС да спре кървенето

...
Белгийският премиер Александър Де Кроо призова ЕС да спре кървенето
Коментари Харесай

Белгия налага строги икономии на енергия

Белгийският министър председател Александър Де Кроо прикани Европейски Съюз да " спре кървенето " с високите цени на силата и разгласи нови национални ограничения за ограничение на разноските за потребителите и спестовност на сила за икономисване на запаси , написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" В Европа би трябвало да имаме единствено един приоритет ", сподели Де Кроo на конференция. " Само на европейско равнище ще успеем да свалим цените. Той добави: " Само Европейският съюз може да спре кървенето ".

Белгия е следващата страна от Европейски Съюз, която вкарва промени за ограничение на цените на национално равнище, преди енергийните министри на Европейски Съюз да се срещнат на 9 септември, с цел да обсъдят решения на европейско равнище. Откакто Русия стартира войната в Украйна, белгийският министър председател беше мощен бранител на въвеждането на таван на цените на газа на равнище Европейски Съюз, предизвести предходната седмица, че " идващите пет до 10 зими ще бъдат сложни ".

Правителството на Де Кроо възнамерява да наложи ексклузивен налог върху производителите на сила . Докато данъкът в началото ще бъде ориентиран към нуклеарния бранш, работна група ще прегледа обгръщането и на други производители на сила, само че Де Кроо не прецизира кои. Испания, Италия, Румъния и към този момент са въвели сходни ограничения, а концепцията набира известност и в Германия.

Белгия също по този начин ще понижи потреблението на сила в публични здания, като да вземем за пример изисква потреблението на климатици да бъде понижено и отоплението да се настрои единствено до най-много 19 градуса по Целзий. Осветлението на публичните здания ще бъде изключено сред 19 ч. и 6 ч. сутринта .

Правителството също по този начин организира полемики с финансовия бранш за евентуално прекъсване на ипотечните заплащания за семействата , които са най-засегнати от скока на цените, и ще работи с федерациите на работодателите за намиране на решения за бизнеса и дребните и междинни предприятия.

Белгия възнамерява да удължи други енергийни ограничения, които понастоящем са в действие, до края на март 2023 година, като да вземем за пример обществена цена за фамилии с ниски доходи; 6 % Данък добавена стойност върху електрическа енергия, газ и топлинна енергия; както и понижаване на акциза върху бензина и дизела.

" Ще продължа да подкрепям връзка с Европейската комисия, с цел да могат тези ограничения да бъдат подхванати ", сподели Де Кроо. " Европа би трябвало да покаже, че е способна да отбрани своите жители, да отбрани своите компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР