Белгийският парламент реши да намали с 15% за срок от

...
Белгийският парламент реши да намали с 15% за срок от
Коментари Харесай

Белгия оряза издръжката на принц Лоран със странен мотив

Белгийският парламент реши да понижи с 15% за период от една година издръжката на дребния брат на крал Филип - принц Лоран. Решението е взето макар изпратеното до депутатите писмо от принца часове преди гласуването, пишe deredactie.be.

В писмото си Лоран разяснява, че против него се работи „ с гняв “, както и че се дава оценка на цялостното му битие. Той отбелязва, че още от детска възраст е посветил живота си на краля и страната. Принцът прибавя, че не е имал опция да работи като останалите жители, с цел да бъде независим.

Решението на Народното събрание е по предложение на държавното управление, поради непрекъснато неспазване на протокола от страна на принца. Лоран губи еднократно 46 хиляди евро от 308-те хиляди евро годишна прехрана от държавния бюджет.

Допитване до публичното мнение неотдавна сподели, че болшинството белгийци биха подкрепили сходна мярка и даже цялостното преустановяване на издръжката на Лоран. Принцът е осъден поради присъединяване в събитие на посолството на Китай в Брюксел, което е трябвало да бъде в съгласие с белгийското министерство на външните работи. Лоран не се е допитал до държавното управление в този случай и се появил с военна униформа на събитието – отбелязването на 90-годишнината на Китайската национална войска.

Според протокола представителите на монархията би трябвало да съгласуват с изпълнителната власт срещите си с задгранични дипломати и публични персони. Преди това министър председателят на Белгия Шарл Мишел е предизвестил принца за нуждата от особено позволение при каквато и да било дипломатическа активност от негова страна. Принцът е можел да иде в посолството като частно лице, само че тогава няма право да носи публична военна униформа. 54-годишният Лоран обаче освен не е послушал премиера, само че даже е разгласил фотоси от въпросното посещаване.

Това напълно не е първото нарушение на принца в региона на „ несанкционираната дипломация “. По същия метод той се е срещал с премиера на Шри Ланка в Брюксел, а преди този момент е ходил на посещаване в Либия при към този момент починалия Муамар Кадафи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР