Белгийският министър на икономиката и въпросите на потребителите Крис Петерс

...
Белгийският министър на икономиката и въпросите на потребителите Крис Петерс
Коментари Харесай

Белгия предаде Райънеър“ на съд заради непрофесионално отношение към пътниците

Белгийският министър на стопанската система и въпросите на потребителите Крис Петерс заяви, че е предал нискотарифната ирландска самолетна компания „ Райънеър “ на Търговския съд. Министърът упреква авиопревозвача в непрофесионално държание около анулацията на полети.

 © Българска телеграфна агенция
Петерс разяснява, че „ Райънеър “ не демонстрира професионална съвест, тъй като изпраща известия на британски на пасажерите, употребявали френски или фламандски език при пазаруването на своите билети. В допълнение самолетната компания давала прекомерно малко сведения за правата на пасажерите при анулацията на полет.

В подобен мащаб анулацията на полети е неприемлива, липсва професионализъм, разяснява Петерс. Той показва вяра Райънеър да приключи непозволените си дейности. Медиите прецизират, че жалбата до съда цели постановяването на наказване, в случай че нарушаванията продължат.
 "Райънеър " ще анулира хиляди полети до март 2018 година
Отново анулирани полети на "Райънеър ". Ирландската нискотарифна самолетна компания няма да извърши 18 000 полета, планувани за интервала ноември 2017 - март 20...

Организацията за отбрана на белгийските консуматори „ Тест аша “ отбелязва, че самолетната компания е предложила само възобновяване на сумата по билета за анулиран полет, вместо да заяви на понятен език на пасажерите, че имат право на обезщетение. Това важи изключително за случаите, в които полет е бил анулиран по-малко от две седмици преди датата, на която е трябвало да бъде изпълнен. Отчита се и че от „ Райънеър “ упорствали пасажерите, наранени от неизпълнените полети, да поддържат връзка с самолетната компания единствено на британски език.
 Санкции заплашват Санкции заплашват "Райънеър "
Управлението за гражданска авиация на Англия заплаши със наказания ирландския нискотарифен авиопревозвач "Райънеър " (Ryanair) поради това, че не...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР