Белгийският джихадист Абдела Нуаман е открит жив в кюрдски затвор

...
Белгийският джихадист Абдела Нуаман е открит жив в кюрдски затвор
Коментари Харесай

Белгийски джихадист, обявен за мъртъв, е открит жив в сирийски затвор

Белгийският джихадист Абдела Нуаман е открит жив в кюрдски затвор в Сирия, откакто по-рано бе разгласен неколкократно за мъртъв. Това оповестяват медии в Белгия, като се базират на видеозапис на телевизия СиБиЕс (CBS).

Телевизионен екип снимал репортаж в пандиза, когато се натъкнал на Нуаман. Затворникът се показал като белгиец. Самоличността му е била доказана от няколко източника.

Нуаман се прочу през 2015 година, когато в звукозапис насочи закани против Белгия. Тогава той предизвести, че цялата страна ще пламне - "библиотеки, лечебни заведения, учебни заведения, без оглед на почтените жертви ". Терористът е прочут като остарял съмишленик на групировката "Шериат за Белгия ".

Медиите не оповестяват какво имат намерение да подхващат по случая белгийските управляващи. През юни Съединени американски щати настояха Белгия да върне назад своите жители, включили се към терористичната организация "Ислямска страна " (ИД), с цел да ги съди.

Вашингтон предложи помощ в тази тенденция. По данни на Държавния департамент стотина белгийски жители би трябвало да бъдат върнати вкъщи. Според известните данни 292 белгийци са се включили към ИД, от които 142 са били убити.

Белгийското държавно управление предложи по-рано страните от Европейски Съюз да възприемат обединен метод и да бъде основано интернационално съдилище за терористите на ИД, работили в Сирия и Ирак. Белгия избира присъдите на терористите да бъдат постановени "възможно най-близо " до мястото на престъплението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР