Белгийският Антверпен победи Тотнъм с 1:0 и с пълен актив

...
Белгийският Антверпен победи Тотнъм с 1:0 и с пълен актив
Коментари Харесай

Антверпен повали звездите на Тотнъм

Белгийският Антверпен победи Тотнъм с 1:0 и с цялостен актив от 6 точки оглявава група J на Лига Европа, в която е и българският първенец. Единственото попадение в мача осъществя Рафаелов в 29-ата минута.

Това бе първа загуба на Тотнъм от септември, когато отборът отстъпи на Евертън в първия си формален мач за новия сезон. За Моуриньо пък това бе първа загуба след 15 следващи мача без проваляне в Лига Европа.

Антверпен стигна до шеста поредна победа във всички шампионати и то изцяло справедливо. Белгийците можеха да завоюват и с по-голям резултат, като направиха няколко огромни пропуща. Лондончани бяха на другия полюс - безидейни в офанзива и нестабилни в отбрана

Жозе Моуриньо бе направил много промени. получи късмет за изява, както и, който още веднъж разочарова в третия си мач след завръщането си в Тотнъм.

Срещата стартира равностойно с лек превес на гостите. Играчите на Антверпен стартираха внимателно и с почит към противника. Положенията бяха необичайност и пред двете порти в първия половин час.

Постепенно белгийците видяха, че Тотнъм не е толкоз заплашителен и започнаха да играят по-уверено.В 29-ата минута след неточност на Мбокани напредна и откри Рафаелов, който с мощен удар прати топката в мрежата.

Малко преди почивката Антверпен можеше и да удвои преднината си, само че решителна интервенция на Дейвис предотврати попадението. В същото време в играта на англичаните нямаше концепция. Това бе повода Моуриньо да направи четири промени на почивката, а една от тях бе влизането на Сон. Това обаче не усъвършенства играта на " шпорите ".

В началото на втората част домакините пропуснаха две идеални благоприятни условия да удвоят преднината си. Първо Санчес сбърка и разреши на Мбокани да излезе самичък против Лорис, само че бранителят съумя да поправи грешката си. В 52-ата минута Мбокани пропусна на два метра от голлинията, като прати топката над вратата.

На терена се появи и, който размени Бейл в 57-ата минута. Малко по-късно Тотнъм стигна до първото си по-сериозно състояние. Гелин съумя да попречи на Сон да изравни резултата.

Положенията пред Лорис обаче не стопираха. Отлично подаване изведе Юклерод самичък против вратаря на гостите, само че и той не се оправи, а стреля над вратата. Пред другата врата превъзходна интервенция на Да Лает попречи на Моура да се разпише.

АНТВЕРПЕН - ТОТНЪМ 1:0
1:0 - Рафаелов (29)

Лига Европа 2 кръг, четвъртък 29 октомври  Антверпен 1:0краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР