Белгийските здравни власти започват да прилагат нова стратегия за тестване

...
Белгийските здравни власти започват да прилагат нова стратегия за тестване
Коментари Харесай

Белгия прибягва до нова стратегия за тестване за коронавируса


Белгийските здравни управляващи стартират да ползват нова тактика за тестване за ковид в опит да спрат разпространяването на болестта, употребявайки бързите антигенни проби в комбиниране с по-надеждните и общоприети молекулярни проби, заяви Асошиейтед прес.

Досега страната разчиташе на общоприетите проби, известни като писиар проби, които откриват генетичния материал на вируса. Антигенни проби дават по-бърз резултат, само че не са толкоз надеждни.

Висшият белгийски държавен чиновник, отговарящ за битката с ковид, Педро Факон съобщи през днешния ден, че се основава работна група, която да вкара по този начин наречената тактика за тестване 2.0.

Експертът сподели, че " научните проучвания демонстрират, че при пациенти със признаци бързите антигенни проби са съвсем толкоз надеждни както писиар тестванията, в случай че бъдат направени в първите пет дни след появяването на признаците ".

По думите му, когато има съществено съмнение за съществуване на заболяване, само че изследваните дават негативна проба на бързия тест, ще бъде юридически и Пи Си Ар тест, с цел да се понижи рискът от пропуски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР