Белгийските власти затварят до 7 ноември няколко международни паркинга за

...
Белгийските власти затварят до 7 ноември няколко международни паркинга за
Коментари Харесай

Белгия затваря за две седмици паркинги за камиони, използвани често от мигрантите

Белгийските управляващи затварят до 7 ноември няколко интернационалните паркинга за товарни коли, където постоянно се засичат закононарушения, осъществявани от мигранти. Това оповестяват локални медии след вчерашните вести за открития във Англия хладилен камион с 39 човешки натрупа, съобщи Българска телеграфна агенция.

От мярката са обхванати десетина паркинга по западната белгийска граница, както и в регионите на Брюксел, Лиеж и Гент. Тези паркинги се затварят за прилагане от товарни транспортни средства в часовете от 20.00 ч. до 7.00 ч., прецизират управляващите. Допълва се, че макар от дълго време подхванатите ограничения на полицията, не стопират случаите, в които мигранти се пробват да се качат в спрели камиони, с цел да доближат до Англия, или обират транспортните средства и водачите.

Белгийските медии тази заран удостоверяват информацията, че камионът, открит през вчерашния ден във Англия, е минал през пристанището в Зеебрюге. В следобедните часове през вчерашния ден се появиха подозрения във фламандската преса, която цитира общинските управляващи в пристанищния град. Според тях първичната инспекция отхвърлила данните на английската полиция, че контейнерът е минал през Зеебрюге. Изразени бяха догатки, че товарът в действителност е минал през Франция, а по-късно бе конкретизирано, че с цел да доближи до английското пристанище Пърфлийт, може да е бил претрупан единствено в Зеебрюге или Ротердам.

Местният съюз на превозвачите оспорва подхванатите от управляващите ограничения за отчасти краткотрайно закриване на паркингите и разяснява, че по този начин водачите няма къде да стопират за избраната по закон отмора. По техните думи новите условия постановат водачите да стопират за отмора в спешните ленти, което е рисково и нелегално.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР