Белгийските власти проспаха пореден терорист, който по една случайност не

...
Белгийските власти проспаха пореден терорист, който по една случайност не
Коментари Харесай

Белгийските власти пак проспаха атентатор: Мароканец, познат на службите

Белгийските управляващи проспаха следващ терорист, който по една случайност не създаде следващото клане с десетки жертви - този път на Централната жп гара в Брюксел. Нападателят, който за благополучие се провали в пъкления си план и никой не пострада и не умря при гърмежа, беше разпознат като Усама З., на 37 години. Мъжът е живеел от 2013 година в прочулия се към този момент мигрантския квартал " Моленбек " в столицата, трансформирал се в желано от джихадистите място за живеене.

Този път, за шанс, пострада единствено терориста. Той взриви куфар с експлозиви, само че с дребна мощност и бе убит от полицията още на гарата.

Атентаторът е имал правосъдно досие, само че не за тероризъм, означиха белгийските медии. Според службите Усама е трябвало да взриви огромна бомба, само че се е провалил, тъй като е бил дилетант.



Мъжът е взривил пренасян от него куфар, в който имало газови бутилки и пирони. Взривното устройство е задействано покрай група хора. След това мъжът побегнал към коловозите, само че се върнал в залата за пасажери и се насочил към боен патрул с крясъци " Аллах е популярен ".



Тогава военните го простреляли на място и той умрял от раните си. Мъжът не е носел колан с взривно устройство.

 1932598

Според полицията куфарът е гръмнал два пъти, като вторият гърмеж е бил по-силен. При гърмежа няма потърпевши хора.

Жилището на нападателя е претърсено тази заран, само че полицията няма да разгласява информация по този въпрос в полза на следствието. Засега не са открити връзки с други случаи. Предполага се, че терористът е работил самичък.



За момента Белгия няма да промени нивото за подготвеност за атентат.

Властите оповестиха, че всеобщите прояви, планувани за през днешния ден и околните дни, няма да бъдат отменяни, само че ще се обезпечи спомагателна защита.

В Брюксел довечера ще се състои концерт на Coldplay. Движението на влаковете през Централната гара е възобновено.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР