Белгийските власти приеха днес препоръки за предстоящата нова ваксинационна кампания

...
Белгийските власти приеха днес препоръки за предстоящата нова ваксинационна кампания
Коментари Харесай

Белгия препоръчва нова подсилваща доза ваксина срещу ковид

Белгийските управляващи одобриха през днешния ден рекомендации за идната нова имунизационна акция срещу коронавирус, оповестиха локални медии. Препоръчва се спомагателна подсилваща доза да получат хората над 65 години, здравните служащи и хората с влошено здраве .

Според управляващите реимунизацията на тези публични групи би трябвало да приключи до края на септември. След това имунизационните центрове ще бъдат налични за хората на възраст 50-64 години, които са с наднормено тегло или пушачи. За останалите към този момент не се планува потребност от нови подсилващи дози.

От втората половина на юни в Белгия се следи нарастване на заболелите, признатите в болница и умрелите от коронавирус. Положителните проучвания надвишават 30 на 100, а дневно в болница постъпват приблизително по 119 души и това е нарастване със 17 на 100 за седмица.

Досега подсилваща ваксина са получили 62 на 100 от хората в страната, а 78 на 100 са били имунизирани. През последната седмица на юни дневно от коронавирус в Белгия са умирали по осем души и това е нарастване с 67 на 100 по отношение на данните седмица по-рано. Жертвите на новото заболяване в страната към този момент доближават 31 952, демонстрира статистиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР