Белгийските служби за сигурност засега не са установили пряка заплаха

...
Белгийските служби за сигурност засега не са установили пряка заплаха
Коментари Харесай

За сега Белгия не вижда заплаха от „Хамас“

Белгийските служби за сигурност към този момент не са открили директна опасност за страната от палестинското терористично придвижване „ Хамас “, само че остават бдителни. Това съобщи белгийският министър на правораздаването Пол ван Тихелт във връзка предизвестие от Израел, че „ Хамас “ приготвя атентати в Европа.

Той добави, че предходната седмица е бил получен сигнал за подготвян атентат и обвинен е бил арестуван в Антверпен. По думите на министъра хванатият може да е подготвял удар по еврейски институции.

Ван Тихелт означи, че също предходната седмица полицията е отклонила рейс по линията Лил-Брюксел по съмнение за подготвян атентат. В този случай се оказа, че паниката е била непотребна. Последният терористичен удар в Белгия бе осъществен през октомври предходната година, седмица след началото на войната сред Израел и " Хамас ".

Белгийското общество следва да бъде деликатно, разяснява преподавателят по интернационалните връзки от Католическия университет в Льовен Елена Аун, представена в медиите. Според нея е малко евентуално " Хамас " да извърши или насърчи терористични удари в Европа, само че не е изключено джихадисти, настоящи независимо, да оправдаят осъществяването на атентат със отбраната на палестинците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР