Белгийските джихадисти, задържани в затвори в Сирия, искат да се

...
Белгийските джихадисти, задържани в затвори в Сирия, искат да се
Коментари Харесай

Белгийски джихадисти искат да се приберат у дома, но не са изоставили убежденията си

Белгийските джихадисти, арестувани в затвори в Сирия, желаят да се върнат вкъщи. Това демонстрират няколко следващи телевизионни репортажа, снимани с тях в последните седмици, предава Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Терористите настояват пред камерата на белгийска телевизия, че персонално не са взели участие в обезглавяването на хора. Когато научават, че лидерът им Абу Бакр ал-Багдади е мъртъв, терористите реагират или с безразличие, или с разбирането, че това е краят на " халифата ".

В диалога джихадистите споделят, че биха предпочели да изтърпят 10 години затвор в Белгия, в сравнение с даже единствено една година в Сирия. Те означават, че знаят за произнесените против тях присъди в Белгия и показват очакване още с идването си да бъдат отведени в затвор за изтърпяване на наказването.

Когато диалогът се насочва към отминалите събития, джихадистите отхвърлят да поемат персонална отговорност и настояват, че всичко станало е било " Божа работа ". Терористите упорстват, че имат право да получат " втора опция ", само че демонстрират, че не са се отказали от убежденията, поради които са отпътували за Сирия.

Един от тях, записал преди години видео с апел към мюсюлманите в Белгия да вдигнат оръжие против " неверниците ", през днешния ден също желае да се прибере, в случай че още има белгийско поданство. Терористът споделя, че направил записа, тъй като " такава била модата " тогава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР