Белгийски съдия е разрешил освобождаването на един от четиримата задържани

...
Белгийски съдия е разрешил освобождаването на един от четиримата задържани
Коментари Харесай

Катаргейт: Освободиха от затвора Николо Фига-Таламанка, заподозрян в корупция

Белгийски арбитър е разрешил освобождението на един от четиримата арестувани в границите на следствието за корупция в Европейския парламент, известно като " Катаргейт ", заяви представител на прокуратурата пред " Политико ".

На независимост е пуснат Николо Фига-Таламанка - общоприет секретар на организацията " Няма мир без правдивост ", една от неправителствените организации, свързани с корупционния скандал, обхванал Европейския парламент. Не е ясно дали освобождението е било обвързано с някакви условия.

Първоначално Фига-Таламанка беше освободен с електронна тривна. Но откакто белгийският прокурор апелира заповедта, в края на декември белгийската обвинителна камара анулира предходната заповед и остави Фига-Таламанка в пандиза.

Не е ясно за какво съдията е наредил освобождението му.

Понастоящем в пандиза към момента се намират единствено някогашният италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери, някогашният заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли и нейният сътрудник Франческо Джорджи. През януари Панцери подписа съглашение с белгийските управляващи за признание на виновност в подмяна на изтъкване на имената на лицата, които е подкупил.

Решението идва ден откакто Европейският парламент смъкна имунитета на още двама евродепутати - белгиеца Марк Тарабела и италианеца Андреа Козолино, с което проправи пътя на проверяващите да ги призоват на разпит или даже да ги арестуват.

Говорителят на прокуратурата не можа да даде коментар по отношение на възможни идни дейности против двамата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР