Белгийски производител на земекопно оборудване е заявил намерението си за

...
Белгийски производител на земекопно оборудване е заявил намерението си за
Коментари Харесай

Белгийска компания ще инвестира във Видин

Белгийски производител на земекопно съоръжение е декларирал желанието си за инвестиция във Видин на среща с кмета Огнян Ценков.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков одобри през днешния ден за диалог Люк Хеспилс от Белгия, притежател на компания „ Hebaco “,занимаваща се с произвеждане на земекопно съоръжение. На срещата участва и заместник-кметът инж. Цветан Асенов. Предмет на диалога бе определяне на контакт с сътрудници за произвеждане на железни багерни кофи, както и даване на терен или подготвена индустриална база, която да бъде преоборудвана за ново произвеждане на бързосменници. Ценков увери Хеспилс, че ще спомага за това, съгласно всички законови разпореждания. Инвестицията е за индустриална и комерсиална активност.

Кметът на Общината осведоми притежателя на компанията, че във Видин има Професионална техническа гимназия и филиал на Русенския увиверситет „ Ангел Кънчев “ с механически специалности, чиито фрагменти биха могли да се ангажират в бъдещото произвеждане. Той съобщи своята поддръжка за по-нататъшно съдействие и изрази вяра, че с реализирането на капиталовото желание ще бъдат разкрити нови работни места.

По-късно бе проведена работна среща в залата на Общински съвет – Видин с представители на локални компании, произвеждащи железни произведения. На нея бе направена презентация на производството на багерни кофи в предприятието „ Hebaco “.

На идващ стадий ще бъдат открити партньорски връзки с локалния бизнес, с цел да се осъществя капиталовото предложение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР