Белгийски митничари заловиха рекордните 7 тона кокаин в пристанището на

...
Белгийски митничари заловиха рекордните 7 тона кокаин в пристанището на
Коментари Харесай

В Антверпен задържаха рекордните 7 тона кокаин

Белгийски митничари заловиха рекордните 7 тона кокаин в пристанището на Антверпен. Наркотикът бил прикрит в резервоар с банани.

Акцията е осъществена на 30 декември и една от най-големите колета залавяни в цяла Европа през предходната година. Заловеното количество се равнява на една четвърт от годишния размер, арестуван във втория по величина белгийски град през последните две години.

Най-вероятно опиатът е бил предопределен за Холандия. До залавянето му се стигнало след обща интервенция на белгийските и холандските митници.

Предполагаемата стойност на дрогата не се показва, само че сигурно става въпрос за стотици милиони евро - при започване на декември в испанското пристанище Алхесирас бяха хванати 6 тона кокаин, които бяха оценени на 210 милиона евро.

Като второто най-натоварено пристанище в Европа, портът в Антверпен притегля и някои от най-големите колета опиати - през 2016 година на него са били арестувани близо 30 тона кокаин, а през 2017 година - към 38 тона, в това число рекордното количество от 30 декември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР