Белгийски магистрат повдигна обвинения в тероризъм срещу Салах Абдеслам във

...
Белгийски магистрат повдигна обвинения в тероризъм срещу Салах Абдеслам във
Коментари Харесай

Салах Абдеслам обвинен в тероризъм за атентата в Брюксел

Белгийски магистрат повдигна обвинявания в тероризъм против Салах Абдеслам по отношение на бомбените офанзиви в Брюксел, оповестиха от прокуратурата, представена от Агенция Франс Прес.

Тунизиецът Софиен Аяри е деветият човек, който е упрекнат за офанзивите в Брюксел на 22 март 2016 година, при които починаха 32-ма души, а стотици пострадаха.

През април Аяри и Абдеслам получиха по 20 година затвор за разкриване на огън по полицията в Брюксел дни преди атентата. Сега те са упрекнати " в присъединяване в дейности на терористична организация ", се споделя в известие на федералната прокуратура.

Допълва се, че проверяващият арбитър е обвинил 24-годишния Аяри " по отношение на следствието след терористичните офанзиви в Брюксел и Завентем ".

ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) пое отговорност за нападенията в Белгия.

На 23 април брюкселски съд осъди Аяри и Абдеслам на 20 година затвор за опит за ликвидиране на служители на реда по време на престрелка в Брюксел, довела до задържането им. Четирима служители на реда пострадаха при престрелката на 15 март - 4 месеца след офанзивите в Париж през ноември 2015 година и дни преди атентата в Брюксел.

Аяри е в затвор в Белгия, до момента в който Абдеслам, единственият оживял от нападателите в Париж, е затворен във Франция, където чака правосъден развой.

Разследващите подозират, че Аяри е взел присъединяване в образуване на атентат на летище " Схипхол " в Амстердам със същата клетка, която е виновна за офанзивите в Париж и Брюксел.

Белгийска медия отбелязва, че обвиняванията против Аяри са разкрили пътя за покачване на сходни обвинявания и на Абдеслам по отношение на офанзивите в Брюксел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР