Белгийски крайнодесни активисти влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел.

...
Белгийски крайнодесни активисти влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел.
Коментари Харесай

Протестиращи срещу миграцията нанесоха щети на сградата на ЕК

Белгийски крайнодесни деятели влязоха в конфликти с полицията в Брюксел. Простиращи против съглашението на Организация на обединените нации за миграцията нанесоха вреди в региона с институциите на Европейски Съюз, в това число по главната постройка на Европейската комисия.

 © Българска телеграфна агенция
След себе си те оставиха изпочупени стъкла, изкъртен паваж, изтръгнати улични мебели, изкривени пилони със флагове на Европейски Съюз. Към мястото бяха изпратени десетки коли на силите на реда, в това число водни оръдия и бронирана техника. Според управляващите група от към 300 души е била главният извършител на вредите и огромна част от виновниците са арестувани.

По-рано през днешния ден в града се състояха две прояви - на последователите и на съперниците на съглашението за миграцията. По данни на управляващите в проявата в отбрана на документа са взели участие към 1000 души, а съперниците са били към шест пъти повече.

Два часа след началото на митинга на съперниците на миграцията настъпиха вълнения тъкмо пред входа на Европейската комисия. Протестиращите настояха за оставката на държавното управление и за слагане на националния интерес над всичко. Те приканиха границите на Белгия да бъдат затворени.
 Споразумението за миграцията може да докара до държавна рецесия в Белгия Споразумението за миграцията може да докара до държавна рецесия в Белгия
Споразумението на Организация на обединените нации за миграцията е на път да стане причина за държавна рецесия в Белгия. Премиерът Шарл Мишел предложи да размени министрите от...

Споразумението на Организация на обединените нации за миграцията не бе подкрепено от националистическата партия Нов фламандски алианс (НФА), най-голямата в страната и мандатоносител на държавното управление допреди седмица. Заради решението на премиера Шарл Мишел да пътува до Маракеш за подписването на съглашението НФА напусна държавното управление.

Политици чакат да се наложи Мишел да подаде оставка в идващите дни и да бъде формирано служебно държавно управление. Възможно е това да провокира предварителни избори, само че може и служебният кабинет да остане на власт до постоянните избори идната пролет.
 Миграцията беше в центъра на последната за годината среща на върха на Европейски Съюз Миграцията беше в центъра на последната за годината среща на върха на Европейски Съюз
В Брюксел завърши последната за тази година среща на върха на водачите от Европейския съюз. Миграцията беше през днешния ден в центъра на дебатите. Европейските...

Протестиралите против съглашението за миграцията през днешния ден бяха представители на младежката организация на крайнодясната партия Вламс беланг, от сдруженията на фламандските възпитаници католици и на учениците националисти, от групата " Да създадем Фландрия още веднъж велика " и сподвижници на университетското придвижване " Защита и другари " от Гент. Неотдавна лидерът на придвижването от Гент бе изключен от университета поради крайни възгледи. В обществените мрежи се разпространяваха апели през днешния ден Брюксел да бъде трансфорат в " дребен Париж ", тъй като политиците разбирали единствено езика на насилието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР