Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в

...
Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в
Коментари Харесай

Протестиращи срещу миграцията влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел

Белгийски крайнодесни деятели влязоха през днешния ден в конфликти с полицията в Брюксел. Простиращи против съглашението на Организация на обединените нации за миграцията нанесоха вреди в региона с институциите на Европейски Съюз, в това число по главната постройка на Европейската комисия, оповестиха международните медии.

След себе си те оставиха изпочупени стъкла, изкъртен паваж, изтръгнати улични мебели, изкривени пилони със флагове на Европейски Съюз. Към мястото бяха изпратени десетки коли на силите на реда, в това число водни оръдия и бронирана техника. Според управляващите група от към 300 души е била главният извършител на вредите и огромна част от виновниците бяха арестувани.

Such scenes in the EU are becoming commonplace. #Brusselspic.twitter.com/5RIqcTKjJU

— Пересвет Потемкин (@SuperLesin) 16 декември 2018 година

По-рано през днешния ден в града се състояха две прояви – на последователите и на съперниците на съглашението за миграцията. По данни на управляващите в проявата в отбрана на документа са взели участие към 1000 души, а съперниците са били към шест пъти повече.

#Brussels: Riots in front of the EU buildings pic.twitter.com/KJjQ6eSDWn

— Oh boy what a shot (@ohboywhatashot) 16 декември 2018 година

Два часа след началото на митинга на съперниците на миграцията настъпиха вълнения тъкмо пред входа на Европейската комисия. Протестиращите настояха за оставката на държавното управление и за слагане на националния интерес над всичко. Те приканиха границите на Белгия да бъдат затворени.

Споразумението на Организация на обединените нации за миграцията не бе подкрепено от националистическата партия Нов фламандски алианс (НФА), най-голямата в страната и мандатоносител на държавното управление допреди седмица. Заради решението на премиера Шарл Мишел да пътува до Маракеш за подписването на съглашението НФА напусна държавното управление. Политици чакат да се наложи Мишел да подаде оставка в идващите дни и да бъде формирано служебно държавно управление. Възможно е това да провокира предварителни избори, само че може и служебният кабинет да остане на власт до постоянните избори идната пролет.

Police deploy water cannons during protest in #Brussels

LIVE: https://t.co/hpMKMuexSDpic.twitter.com/Xx9jW8MdBS

— RT (@RT_com) 16 декември 2018 година

Протестиралите против съглашението за миграцията през днешния ден бяха представители на младежката организация на крайнодясната партия Вламс беланг, от сдруженията на фламандските възпитаници католици и на учениците националисти, от групата „Да създадем Фландрия още веднъж велика“ и сподвижници на университетското придвижване „Защита и приятели“ от Гент. Неотдавна лидерът на придвижването от Гент бе изключен от университета поради крайни възгледи. В обществените мрежи се разпространяваха апели през днешния ден Брюксел да бъде трансфорат в „малък Париж“, тъй като политиците разбирали единствено езика на насилието.

#Brussels protests. Not FAR RIGHT. Just the right-minded.

Good people refusing to be spectators in their own demise, over-run by half of Africa & a ‘culture’ damaging to our own.

No to #GlobalMigration pushed by the United Nothings.

Yes to nationalism. pic.twitter.com/q2s06ye404

— Katie Hopkins (@KTHopkins) 16 декември 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР