Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в

...
Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в
Коментари Харесай

Протестиращи срещу миграцията в сблъсъци с полицията в Брюксел

Белгийски крайнодесни деятели влязоха през днешния ден в конфликти с полицията в Брюксел. Простиращи против съглашението на Организация на обединените нации за миграцията нанесоха вреди в региона с институциите на Европейски Съюз. На мястото бяха изпратени десетки коли на силите на реда, в това число водни оръдия, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден в града се състояха две прояви - на последователите и на съперниците на съглашението. По данни на управляващите в проявата в отбрана на документа са взели участие към 1000 души, а съперниците са били към шест пъти повече.

Два часа след началото на митинга на съперниците на миграцията настъпиха вълнения тъкмо пред входа на Европейската комисия. Кордон служители на реда бяха заградили достъпа до самия вход, само че вандали изпочупиха стъкла на прилежаща постройка, също употребена от Европейска комисия.

По-рано съперниците на миграцията настояха за оставката на държавното управление и за слагане на националния интерес над всичко. Те приканиха границите на страната да бъдат затворени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР