Белгийски консорциум има намерение да инвестира в България над 1

...
Белгийски консорциум има намерение да инвестира в България над 1
Коментари Харесай

Белгийски консорциум има намерение да инвестира в България 1 млрд. евро за производство на батерии

Белгийски консорциум има желание да влага в България над 1 милиард евро в произвеждане на литиево-йонни акумулатори за коли, разгласи министър председателят Николай Денков. 

Очаква се инвестицията да обезпечи над хиляда работни места, като е планувано е в Пловдив да има развойна база, заводът да бъде в Стара Загора, в Бургас да има апаратура, където отработените акумулатори да бъдат рециклирани и от тях да бъдат извличани скъпи метали.  Денков беше безапелационен, че околната среда няма да бъде застрашена: 

" Колегите обърнаха особено внимание, че в случай че се появят дори следи от сходни детайли в техните индустриални линии, това би им основало проблеми в производството. Те самите са заинтригувани да пазят техните производства чисти от това, което назоваваме токсични детайли при другите акумулатори ".

Допълнителната държавната помощ към инвестицията ще се съгласува по разпоредбите с Европейската комисия поради високия размер, само че за региона на Стара Загора тя може да бъде и над 40 % за машините и оборудването, а за Пловдив и Бургас - над 20 %, добави финансовият министър Асен Василев. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР