Белгийски и германски полицаи влязоха във вторник в централата на

...
Белгийски и германски полицаи влязоха във вторник в централата на
Коментари Харесай

Белгийски и германски полицаи претърсиха централата на ЕНП в Брюксел


Белгийски и немски служители на реда влязоха във вторник в централата на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) в Брюксел, заяви Ройтерс.

Партията удостовери за претърсванията на офисите ѝ, уточнявайки само, че те са свързани с “текущо следствие в Тюрингия, Германия ”.

“Партията сътрудничи при цялостна бистрота на забърканите органи като дава цялата нужна информация и документи ”, се добавяше в късото прессъобщение без повече детайлности.

По информация на основаното в Брюксел издание “Политико ” акцията е обвързвана с следствие против водача на районния парламент в немската провинция Тюрингия Марио Фойгт от десноцентристкия Християндемократически съюз и неговото присъединяване в предизборната акция на ЕНП за евроизборите през 2019 година

Германски медии оповестяват, че Фойгт е обвинен в корупция и подкупи, само че той отхвърля тези съмнения.

“Политико ” цитира чиновник на ЕНП, съгласно който в тази ситуация става въпрос за “проблем сред реализатор, който е работил за ЕНП по време на акцията през 2019 година, и един от неговите подизпълнители в Германия ”.

Европейската национална партия е най-голямата в Европейския парламент и в нея членуват българските обединения ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и “Демократична България ”.

Това е поредна полицейска акция против европейска партия през последните месеци, откакто в края на предходната година белгийската полиция извърши серия претърсвания и арестува от Партията на европейските социалисти.

Кайли беше обвинена в корупция и търговия с въздействие в интерес на Катар и Мароко. По случая бяха задържани още белгийският евродепутат Марк Тарабела и италианският му сътрудник от социалистите Андреа Коцолино.

Разследването стана известно като “Катаргейт ” и по него бяха открити над 1,5 млн. евро в брой. Впоследствие някогашният италиански евродепутат Пиер-Антонио Панцери и в този момент е неин главен очевидец.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Как Русия сама </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР