Белгийски джихадист, който отправяше заплахи за нападения в Европа в

...
Белгийски джихадист, който отправяше заплахи за нападения в Европа в
Коментари Харесай

За 10 минути осъдиха на смърт джихадист

Белгийски джихадист, който отправяше закани за набези в Европа в пропагандни видеоклипове, бе наказан в Ирак на гибел посредством обесване поради участието си в джихадистката формация „ Ислямска страна “.

Тарик Ядаун, прочут с бойния си псевдоним Абу Хамза ал-Белджики, пледира „ почтен “ и помоли съда за благосклонност, като съобщи, че се е „ изгубил “.

Роден през 1988 година, хванатият в Мосул през август предходната година джихадист бе изправен на съд в Багдад. Изслушването му продължи по-малко от 10 минути, след което съдията постанови той да бъде обесен – съвсем незабавно след прочитането на обвиняванията, съобщи „ Фокус “.

Ядаун, който има марокански корени, съобщи по време на първото си чуване на 10 май, че е бил заставен от един от топ командирите на „ Ислямска страна " да се снима във видеоклипове, в които се насочат закани офанзиви против Белгия и Франция. От фрагментите бе станало ясно, че той е именуван „ новия Абауд “, апетитен като уредник на терористичните атентати в Париж от 13 ноември 2015 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР