Белгийската статистическа служба Statbel публикува ежегодно актуализиране на първите имена

...
Белгийската статистическа служба Statbel публикува ежегодно актуализиране на първите имена
Коментари Харесай

Мария е сред най-често срещаните имена в Белгия, а Мохамед в Брюксел

Белгийската статистическа работа Statbel разгласява годишно актуализиране на първите имена на цялото население в Белгия. През 2017 година Мария и Мари са най-често срещаните имена измежду дамите . Моник, Мартин и Натали допълват първите 5.

В Брюксел измежду най-често срещаните имена е Мохамед , а във Валония Жан, Мишел и Филип. Сред мъжете Жан, Марк, Патрик, Мишел и Люк водят белгийския топ 5.

 Снимка 340726
Източник:

Има обаче редица разлики във връзка с възрастта и мястото на престояване. За момчетата на възраст под 18 години Лукас, Томас и Луи са най-често срещаните имена. Марк, Патрик и Люк заемат първо място измежду мъжете на възраст сред 18 и 64 години.

Що се отнася до мъжете на възраст над 65 години, най-често срещаните имена са Жан, Андре и Роджър. Във Фландрия Марк, Ян и Люк са преди всичко.

Съществуват по-малко разлики във връзка с възрастта и мястото на престояване измежду дамите. Във Фландрия и Брюксел Мария и Мария са на първо и второ място, до момента в който тези места са заети от Мари и Натали в Валония. Третото място е за Рита във Фландрия, за Фатима в Брюксел и за Мария във Валония.

По отношение на женските възрастови групи Мария и Мари резервират първото и второто място измежду дамите на възраст от 18 до 64 години и дамите над 65 години. Ема се подрежда преди всичко измежду девойки на възраст под 18 години, следвана от Мари и Лора.

 Снимка 340725
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР