Белгийската разузнавателна служба наблюдава основния логистичен център в Европа на

...
Белгийската разузнавателна служба наблюдава основния логистичен център в Европа на
Коментари Харесай

Белгийското разузнаване следи китайците от „Алибаба“ за шпионаж

Белгийската разследваща работа следи главния логистичен център в Европа на китайската компания „ Алибаба “ (Alibaba) поради опасения за вероятен шпионаж, заяви Ройтерс, базирайки се на в. „ Файненшъл таймс “.

Визирайки логистичния център на компанията на товарното летище в Лиеж, службата за сигурност разгласи, че работи, с цел да засече
„ вероятен шпионаж или действия на интервенция “
на китайски компании, в това число „ Алибаба “, осведоми финансовият вестник, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Алибаба “ отхвърля да е направила каквото и да е правонарушение, се показва в информацията.

Китайският колос в онлайн търговията и белгийската Служба за държавна сигурност (VSSE) не разясниха новината.
„ Алибаба “ е сключил съглашение с белгийското държавно управление през 2018 година
да открие център за онлайн търговия, ръководен от логистичното поделение „ Кaйниао “ (Cainiao), което включва вложения в логистична инфраструктура.

Белгийската работа за сигурност следи интервенциите на компанията „ след разследващи оценки “, като една от областите на в детайли изследване е въвеждането на софтуерни системи, които събират сензитивна икономическа информация.

Белгийската организация за сигурност заяви пред „ Файненшъл таймс “, че „ Алибаба “ „ съставлява обект на внимание “ за нея, защото законодателството принуждава китайски компании да споделят данните си с китайските управляващи и разследващите служби.

„ Алибаба “ подаде предишния месец поръчка за листването на „ Кайниао “ на Хонконгската фондова борса, което може да направи подразделението първото, което ще бъде отделено, откогато китайският колос за онлайн търговия съобщи тази година, че ще се преструктурира и ще обособи бизнеса си в шест обособени подразделения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР