Белгийската прокуратура разследва за корупция кандидатът за еврокомисар Дидие Рейнърдс,

...
Белгийската прокуратура разследва за корупция кандидатът за еврокомисар Дидие Рейнърдс,
Коментари Харесай

Белгийският кандидат за еврокомисар е разследван за корупция

Белгийската прокуратура проверява за корупция претендентът за еврокомисар Дидие Рейнърдс, заяви вестник L`Echo. Разследването против авторитетния политик, който е вицепремиер и външен министър, е почнало още през април, когато „ някогашен полицейски чиновник “ се е обърнал към федералната полиция и е обвинил Рейнърдс „ в корупция и пране на пари “, написа вестникът.
Ставало въпрос за хипотетични нарушавания в публичните поръчки за построяването на белгийското посолство в Киншаса, приемането на рушвет от пълномощници и пране на пари. Изданието загатва и някои „ съмнителни покупко-продажби с недвижими парцели и потреблението на фиктивни компании “, добавя БГНЕС.
" След привършване на предварителното следствие прокуратурата ще би трябвало да реши дали има задоволително доказателства против Рейнърдс и дали делото би трябвало да бъде трансферирано на основната прокуратура, като се има поради статутът му на министър ", оповестява телевизия RTBF.
Самият министър изрази изненадата си от тези репортажи в медиите, като съобщи, че не знае за водено против него следствие. Негов представител сподели, че това е " проведена " офанзива, ориентирана към " причиняване на щета ".
Дидие Рейнърдс е препоръчан за комисар по " Правосъдие ", като ще дава отговор и за върховенството на закона в новата комисия на Урсула фон дер Лайен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР