Белгийската полиция обискира централата на Европейската народна партия (ЕНП) в

...
Белгийската полиция обискира централата на Европейската народна партия (ЕНП) в
Коментари Харесай

Белгийската полиция претърси централата на ЕНП в Брюксел

Белгийската полиция обискира централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел, написа порталът EURACTIV, като се базира на собствен източник.

" Белгийски служители на реда влязоха на първия и третия етаж на централата на партията на Rue du Commerce ", сподели източникът.

Според първичната информация полицията е иззела компютри, свързани с текущо следствие за хипотетична корупция по време на предизборната акция за Европейски Съюз през 2019 година

Депутатът от ХДС Марио Фойгт беше управител на цифровата акция на водача на ЕНП Манфред Вебер по време на акцията за европейските избори през 2019 година, а запитванията са ориентирани към възлагането на контракта за цифровата акция на компания в Тюрингия, съгласно известия в немските медии.

Фойгт в този момент е водач на ХДС в Тюрингия. Миналия септември правосъдната комисия на Народното събрание на провинция Тюрингия отне имунитета му в очакване на следствие от немската прокуратура, макар че не е ясно дали този случай е обвързван с актуалното следствие.

Консервативната ЕНП е най-старата и огромна европейска политическа група. В малко изказване партията удостовери, че " представители на белгийските и немските полицейски органи са посетили партийната централа в Брюксел " на 4 април, добавяйки, че " визитата е обвързвано с настоящо следствие в Тюрингия, Германия ".

" Партията си сътрудничи при цялостна бистрота с участващите органи, предоставяйки цялата нужна информация и документи, " се споделя в информацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР