Белгийската полиция обискира централата на Европейската народна партия (ЕНП) в

...
Белгийската полиция обискира централата на Европейската народна партия (ЕНП) в
Коментари Харесай

Белгийската полиция претърси централата на ЕНП в Брюксел

Белгийската полиция обискира централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел , написа порталът EURACTIV, като се базира на собствен източник.

" Белгийски служители на реда влязоха на първия и третия етаж на централата на партията на Rue du Commerce ", сподели източникът.

Според първичната информация полицията е иззела компютри, свързани с настоящо следствие за хипотетична корупция по време на предизборната акция за Европейски Съюз през 2019 г .

Депутатът от ХДС Марио Фойгт беше управител на цифровата акция на водача на ЕНП Манфред Вебер по време на акцията за европейските избори през 2019 година, а запитванията са ориентирани към възлагането на контракта за цифровата акция на компания в Тюрингия, съгласно известия в немските медии.

Фойгт в този момент е водач на ХДС в Тюрингия. Миналия септември правосъдната комисия на Народното събрание на провинция Тюрингия лиши имунитета му в очакване на следствие от немската прокуратура , макар че не е ясно дали този случай е обвързван с актуалното следствие.

Консервативната ЕНП е най-старата и огромна европейска политическа група. В малко изказване партията удостовери, че " представители на белгийските и немските полицейски органи са посетили партийната централа в Брюксел " на 4 април, добавяйки, че " визитата е обвързвано с настоящо следствие в Тюрингия, Германия ".

" Партията си сътрудничи при цялостна бистрота с участващите органи, предоставяйки цялата нужна информация и документи, " се споделя в информацията.
 Катаргейт: Екологичен потенциал смъкна имунитета на Марк Тарабела и Андреа Коцолино
Катаргейт: Екологичен потенциал смъкна имунитета на Марк Тарабела и Андреа Коцолино

Те бяха членове на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, само че по-късно станаха независими
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР