Белгийската полиция нахлу в офисите на Андерлехт и на Националната

...
Белгийската полиция нахлу в офисите на Андерлехт и на Националната
Коментари Харесай

Полиция нахлу в офисите на Андерлехт, има съмнения за пране на пари

Белгийската полиция нахлу в офисите на Андерлехт и на Националната футболна асоциация през днешния ден по отношение на следствие на пране на пари, в което са забъркани сътрудници и футболисти с техните прехвърляния. Говорителка на клуба от Брюксел съобщи пред националната телевизия VRT, че Андерлехт ще окаже цялостно подпомагане и ще сътрудничи на следствието, до момента в който пресаташето на футболната асоциация на Белгия е декларирал, че полицията е иззела документи от офиса, които касаят прехвърляния на играчи- или с други думи подадени контракти.

Високопоставен чиновник на федералната прокуратура разгласи: " Имахме някои въпроси към сътрудниците, които са се занимавали с тези прехвърляния. Без никакво подозрение става дума за пране на пари. "

VRT и други локални медии оповестяват, че прокуратурата на Белгия е почнала да проверява прехвърляния преди 2017-а година, когато се смени собствеността в Андерлехт и също по този начин полицейски чиновници са нахлули и в офиси на мениджърски организации в града. Един от прехвърлянията, които се проверяват и са в обект на инспекции от прокуратурата е прекосяването на сръбския централен нападател Александър Митрович от Андерлехт в Нюкасъл Юнайтед през 2015-а година.

Към този миг клубът от британската Висша лига отхвърля този коментар. Служителят на Федералната прокуратура отхвърли да даде повече детайлности за три полицейски акции през днешния ден. Той единствено добави, че те не са свързани със абсурда " Footballgate ", включващ следствието на уредени мачове за облаги от залагания и измами, което раздруса локалното състезание тъкмо след извоюваното трето място на Мондиал 2018. Разследването и разкриването на корупционните схеми идва в доста неприятен миг за Андерлехт, който завоюва последната си купа на страната през 2017-а година.

Ужасното положение на най-успешния локален тим беше затвърдено и с проблеми с почитателите, които с невъздържаното си държание принудиха мача със Стандарт (Лиеж) да бъде преустановен, донесло санкции и лишаване на точки. Треньорът Фред Рутен пък си потегли единствено след 13 мача. А сега тимът, който има във витрината си два трофея КНК и една Купа на УЕФА през 1983-а година, е изправен пред пропускане на Европейските шампионати за първи път от 55 години насам. Снимки: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР