Белгийската полиция евакуира днес сградата на Европейския съвет в Брюксел,

...
Белгийската полиция евакуира днес сградата на Европейския съвет в Брюксел,
Коментари Харесай

Полицията евакуира сградата на Европейския съвет в Брюксел заради акция на „Грийнпийс“

Белгийската полиция изтегля през днешния ден постройката на Европейския съвет в Брюксел, окупирана от трийсетина деятели на природозащитната организация " Грийнпийс ", пристигнали с пожарна кола преди европейската среща на върха, отдадена значително на така наречен " Зелен контракт " за климата, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Срещата ще се състои, само че според от обстановката може да бъде преместена в постройката " Юстус Липсиус ", прилежаща на окупираното от екоактивистите здание, сподели малко преди края на акцията представител на Съвета.

Полицията предприе интервенция за извеждане на 28-те деятели на " Грийнпийс ", пристигнали със остарял пожарникарски автомобил, с цел да заблудят силите за сигурност. Те се бяха изкачили по металната структура на постройка " Европа " - новата централа на Европейския съвет, и разпънаха транспарант, предупреждаващ за " изключителното състояние " с климата. Транспарантът основава усещането, че постройката е обхваната от пламъци.

Акцията на природозащитниците стартира рано сутринта и завърши към 11.30 ч. (12.30 ч. българско време) - много преди началото на срещата на върха на Европейски Съюз, която е планувано да стартира в 15 ч. (16 ч. българско време).

Няколко деятели бяха арестувани, означи Ройтерс.

Преди откриването на срещата на върха на Европейски Съюз ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще има няколко двустранни срещи с европейски ръководители и те ще се състоят в постройката " Юстус Липсиус ", обвързвана с пешеходен проход с новата централа, показва Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР