Белгийската полиция арестува двама души, единият от които футболен мениджър

Белгийската полиция арестува двама души, единият от които футболен мениджър ...

Арестуваха футболен мениджър като част от схема за пране на пари.


Белгийската полиция арестува двама души, единият от които футболен мениджър като част от международна схема за пране на пари и корупция, които са разследвани във футболните среди.

Белгийски прокурори обявиха, че във вторник и в сряда са извършени няколко проверки и обиски в Монако, Белгия и Лондон. Полицията в Брюксел работи в съвместна структура за разследване с колегите си от Монако и Великобритания.

Уточнява се, че помощникът на един от мениджърите е арестуван в района на Валония, съвсем близо до Лиеж. Федералната прокуратура на страната не даде кой знае какви детайли за седемте обиска и претърсвания, които са направени. Но се уточнява, че те са свързани с първата вълна от претърсвания през април, когато белгийската полиция нахлу в офисите на Андерлехт и на Белгийската футБолна федерация.

Но пък този казус за момента не е свързан с масивния корупционен скандал, обгърнал целия белгийски футбол миналата година. Тогава бяха задържани и прибрани в арести и затвори доста хора при 57 проведени специализирани акции в страната и Европа, когато за уреждане на мачове с цел незаконно забогатяване и финансови измами беше посочен сръбски мениджър за основен организатор.

Източник: sportal.bg