Белгийската полиция арестува бившия изпълнителен директор на местния гранд Андерлехт

...
Белгийската полиция арестува бившия изпълнителен директор на местния гранд Андерлехт
Коментари Харесай

Бивш шеф на Андерлехт също е арестуван за пране на пари

Белгийската полиция арестува някогашния изпълнителен шеф на локалния гранд Андерлехт Херман ван Холсбеек като част от скица за пране на пари и корупция и предстоящ на следствие за въпросните закононарушения.

От прокуратурата в Брюксел обявиха, че карцерът е осъществен в четвъртък като част от претърсванията и полицейските акции от тази седмица в Монако, Белгия и Лондон. Първият арестуван като част от мафиотската конструкция беше един от най-влиятелните сътрудници в страната Кристоф Ернотай, който работи с национални състезатели и с непознати футболисти.

Бившият футболист Ван Хорсбеек работи в Андерлехт на разнообразни позиции от 2003-а до 2018-а година. От прокуратурата в белгийската столица прецизираха, че арестите на двете видни фигури е част от вълната за пречистване на футбола в страната, стартирала с обиски в офисите на Андерлехт и на Белгийската федерация по футбол. Разследващите и икономическата полиция на страната ревизират голям брой футболни прехвърляния в двете посоки- към белгийски тимове и от Белгия на открито за пране на пари, укриване на приходи и фалшификации.

От полицията декларират, че това следствие е напълно друго от другото дело, което е за порверка на участия в мафиотски и незаконни залагания, както и манипулиране на мачове. В този случай полицията извърши 57 инспекции и обиски в страната и по цяла Европа. "Белгия няма да разреши името на страната да бъде цапано от хора, които се занимават само с корупция, измами, пране на пари и противозаконни покупко-продажби. Без значение дали става дума за огромни или дребни персони и клубове, отговорните ще бъдат осъдени, се споделя в изказване на прокуратурата на Белгия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР