Белгийската министърка на телекомуникациите Петра де Сутер отпуска 20 милиона

...
Белгийската министърка на телекомуникациите Петра де Сутер отпуска 20 милиона
Коментари Харесай

Белгия отпуска 20 млн. евро за разработване на 5G

Белгийската министърка на телекомуникациите Петра де Сутер отпуска 20 милиона евро за 21 пилотни плана в региона на 5G, съобщи белгийската новинарска организация Белга, представена от Българска телеграфна агенция. Миналата година беше оповестена покана за показване на оферти, а през днешния ден министърката ще разгласи кои планове ще получат безплатно финансиране.

Белгия изостава от своите съседи, когато става въпрос за внедряване на 5G. " Трябва да променим това ", сподели Де Сутер. " 21-те плана, които предлагаме през днешния ден, са значим стадий в наваксването на изоставането ни, тъй като всеки от тях залага на новаторски приложения ", добави тя.

Според министърката плановете демонстрират и по какъв начин 5G може да има освен икономическо, само че и обществено влияние. " Те демонстрират къде 5G може да има значение за хората ", сподели Де Сутер.

Избраните планове обгръщат необятен набор от 5G нововъведения. " Например един от плановете ще даде опция на нашите пожарни и избавителни служби бързо да получават образна информация за местоположението на пожар, като изпратят дрон до мястото на незабавното повикване. Друг план ще даде опция за по-добро наблюдаване на трафика и ще обезпечи по-голяма сигурност по пътищата, с помощта на незабавни сигнали за катастрофи или потребление на интелигентни светофари ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР