Белгийската министър-председателка Софи Вилмес се сблъска с извънредно студено и

...
Белгийската министър-председателка Софи Вилмес се сблъска с извънредно студено и
Коментари Харесай

Медиците в Белгия обърнаха гръб на премиера в знак на протест /видео/

Белгийската министър-председателка Софи Вилмес се сблъска с изключително студено и враждебно посрещане от страна на медицинския личен състав на болница ”Св. Петър ” в Брюксее. Медиците бяха излезли в кордон пред болничното заведение и при приближаване на кортежа на Вилмес се обръщаха безмълвно с тил към колите в символ на митинг.
45-годишната министър-председателка слезе от автомобила, единствено погледна обърналите й тил хора от личния състав и влезе във вътрешността към болничното заведение, а видеото с тези фрагменти бързо закупи голяма известност в обществените мрежи. Според " Brussel Times " митингът е отговор на отношението на държавното управление към опазването на здравето в изискванията на пандемията на COVID-19, осведоми Сега.

Според материала, с изключение на, че са разочаровани от решението за орязване на бюджета и от незадоволителното си възнаграждение, медиците също по този начин стачкуват и против опитите на държавното управление да " притегли неквалифициран личен състав в помощ на медицинските сестри ", вместо да се опита наеме квалифицирани хора.

В Белгия броят на потвърдено инфектираните с ковид е 55 280, а умрелите са 9052-ма. Вечерта последва реакция от Сифи Вилмес.

„ Трябва да се вслушаме, когато нещо се обърка и да разбираем “, сподели тя в изявление за RTL и изясни, че имала дълъг диалог вътре в болничното заведение с представители на медицинския личен състав. " Никой не може да каже, че не е видял или разбирал или не е чувствал тежкото състояние на медицинския личен състав, който съществуваше преди рецесията, която в този момент единствено го утежни ", сподели министър-председателката. Тя акцентира, че нейната цел е, в противен случай, да облекчи обстановката и да оцени по достолепие тази специалност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР