Белгийската компания ще инвестира 75 млн. евро в проектаИнвестицията на

...
Белгийската компания ще инвестира 75 млн. евро в проектаИнвестицията на
Коментари Харесай

Melexis строи нова сграда в София, наема инженери

Белгийската компания ще влага 75 млн. евро в плана

Инвестицията на Melexis в нова постройка ще разкрие и нови работни места в София

Глобалната инженерна компания за микроелектроника Melexis, основана в Белгия, ще влага 75 млн. евро в обект с повърхност 15 000 кв.м. столичния квартал Горубляне. Планът планува и отваряне на нови работни места.

Новият обект ще разшири комплекса на Melexis в София, който към този момент заема забележителните 7500 кв.м. Очаква се постройката да е изцяло подготвена за употреба в границите на 2 години , като още до края на тази година в нея ще бъдат вложени към 17 млн. евро.

Първата копка на новата постройка е част от амбициозния 5-годишен проект за развиване на Melexis, който включва доста разширение на индустриалното пространство, научноизследователската и развойната активност, както и на складовата база.

Планът на белгийската компания е да влага общо към 75 млн. евро за интервала от 5 години . Сградата на Melexis ще е от ново потомство и съобразена със актуалните трендове за енергийна успеваемост, като ще разполага с автоматизирана система за ръководство, мъдро следене на температурата и силата на осветлението, повторна приложимост на силата и топлината, употребена от сградната инсталация.

„ Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и непознати експерти , които да изберат да живеят и работят тук. Растежът на екипа ни следва и световната наклонност на Melexis, като набирането на фрагменти през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с процес, произвеждане, обмисляне и ИТ ”, описа Силвен Коло, шеф на Melexis България.

Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 година, работят над 475 индивида , а проектите включват увеличение до 575 до края на 2018 година, както и агресия с общо 300 до 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР